Noaptea bibliotecilor: O noapte etno




< blockquote >
Posted by Picasa

Evenimentul “NOAPTEA BIBLIOTECILOR” s-a desfăşurat la nivel naţional în noaptea de 1 octombrie 2011. La Biblioteca Municipală “George Sbârcea “din municipul Topliţa, s-a desfăşurat în seara zilei de 03 octombrie 2011.
A fost o seară cu adevărat minunată la care au participat invitaţi de toate categoriile: de la elevi la cadre didactice, de la tineri la vârstnici, cu toţii iubitori de cultură şi de frumos. Invitaţi nostri au fost d-na prof. Doina Dobrean şi familia d-nei Danielle Ernst de la Asociation trellex- Roumaine din Elveţia .
Cuvântul de deschidere l-a avut d-na Doina Tifrea urând tuturor bun venit, după care a vorbit şi d-na director al bibliotecii, Lazăr Viorica mulţumind tuturor pentru participare şi prezentând o introducere în demersurile etnofolclorice de la noi din ţară.
D-na prof. Doiniţa Dobrean şi-a prezentat două cărţi din cele scrise de ea, intitulate : SURÂSUL AMINTIRILOR şi CÂNTECUL OBÂRŞIEI. Tot d-na prof. Dobrean a prezentat şi expoziţia de arta populară textilă expusă în sala de lectură a bibliotecii. Expoziţia cuprindea obiecte populare cu cusături populare româneşti:cămăşi populare(ii) cu diferite modele şi pentru diferite ocazii, şervete ornamentale pentru mese şi feţe de masă. A prezentat de unde au fost colecţionate, în ce ocazii au fost confecţionate şi de către cine.Toţi cei prezenţi în sală au fost încântaţi de cele văzute şi de cele audiate.
Activitatea a continuat cu lecturarea poeziilor populare, a strigăturilor şi textelor legate de tradiţiile de toamnă din volumele puse la dispoziţie de bibliotecă, de către elevi şi bibliotecare.
S-a încheiat cu mulţumiri adresate tuturor celor prezenţi de către d-na biblotecar Ţifrea Doina, moderatorul activităţii.
info: bibliotecar Paşcan Aurora

Comentarii