Concurs de sah

Concurs de sah
Editia I, faza zonală- 21 aprilie 2011

În data de 21 martie 2011 a avut loc la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa prima ediţie a concursului „Micul Sahist” având ca organizatori biblioteca şi Şcoala Gen. „Andrei Saguna” din Topliţa. Au participat 24 de elevi din clasele de gimanziu precum urmează: 3 elevi da la Liceul Teoretic O.C.Tăslauanu, 6 elevi de la Şcoala generală „Sf. Ilie” Toplita , 5 elevi de la Scoala generală „Andrei Saguna” Topliţa şi 10 elevi de la Şcoala generală cu clasele 1-8 Stânceni.
Pentru buna organizare a acestui concurs au colaborat mai multe cadre didactice în calitate de organizatori sau îndrumători, amintim aici pe prof. Dragos Cojocar, dl. Prof. Puscas Marin, prof. Alexandra Ciubucă, prof. Precup Emil, prof. Pascan Andrei, prof. Dandu Sorina, prof. preot Leonte Dumitru, înv. Avram Emiliana, şi Mândru Daniela. După prima partidă semifinalistii au primit premii în cărţi ( câte un Naţional Geografic) din partea Bibliotecii municipale „George Sbârcea” . Premiile nu au fost uitate: au fost acordat diplome şi premii I, II, III celor ca au reusit să se califice, premiile I fiind acordate astfel:
Clasa a V a- Vodă Teodora de la Scoala „Andrei Saguna”
Clasa a VI a Sandor Răzvan, de la Scoala „Sf. Ilie”
Clasa a VII a Didici Romeo de la Scoala din Stânceni,
Clasa a VIII a Natea Iliută de la Soclas „Andrei Saguna”
Iată ce a declarat unul din concurenti: „ Acest concurs ce se bazează pe jocul minţii mi-i s- a părut foarte atractiv. În timpul partidei de sah m-am simţit excelent şi am fost chiar relaxat. Mi-as dori să se mai roganizeze din nou peste câteva luni, timp în care voi exersa , deoarece este un joc deosebit” (Cif Laurenţiu , Clasa a VIII a, Liceul teoretic „O. C. Tăslăuanu”.)
Organizatorii privesc cu încredere acest tip de colaborare între şcoli şi între instituţii în deosebi deoarece au un scop bine determinat şi anume implicarea copiilor şi în alte activităţi, extraşcolare, ceea ce aduce un plus în viitoarea dezvoltare a celor mici. Copiii au fost foarte încântaţi de acest concurs, unul dintre copiii prezenţi, chiar dacă este de la Caminul din Gorneşti şi nu are rezultate şcolare prea bune a iesit câştigător pe locul I, asta demonstrând capacitatea sa intelectuală, noi fiind siguri că participarea la asemenea confruntare îi va folosi de multe ori în viitor.
< blockquote > Mai jos este si albumul cu fotografii:

Comentarii