Sezatoarea colindatorilor, decembrie 2010, Lansare de carte



“Sezătoarea colindătorilor” şi lansare de carte
Biblioteca Municipală “George Sbârcea” a găzduit în sala de lectură colindătorii, elevi ai Şcolilor Generale din localitate, Şcoala Generală Sfântu Ilie, respective Şcoala generală Miron Cristea.
Într-o atmosferă de sărbătoare deosebită dată de costumul popular al celor prezenţi şi de colinde, cei prezenţi au contribuit la reconstruirea evenimentului care este atât de specific la români. Programul a constat în colinde , zicători, ghicitori dedicate celor prezenţi care , s-au îndeletnicit totodată cu lucrul de mână un alt specific al şezătorii.
Au fost prezenţi şi le mulţumim pe această cale, sub îndumarea profesoarei de religie, Marc Margareta, elevii: Cujbă Cora, Bobric Denisa, Mândru Bianca, Stan Alexandra, Rusu Beatrice, Ilisan Mădălina, Câmpian Andreea, Diacănu Elena, Szocs Andreea, Pop Cristina, iar cu îndrumătorul, profesoară de religie deasemenea, Cucuiet Lucica: Nemţoc Cristiana, Cucuiet Teodor Aurelian, Cucuiet Teodora Ionela, Petruţ Cosmina, Raita Andrada, Marton Carmen, Barabas Monica.
La şezătoare au partiipat şi alţi profesori de la Scoala Generală Sfântu Ilie, d-na director Csatlos Blaga Mariana, d-na director Angela Sigmirean.
Un moment de relaxare , o audiţie de colinde, ne- a pregătit d-na învăţătoare Viorica Macarie, timp în care ca la o şezătoare adevărată s-a servit în voie bună un ceai şi prăjiturele.
D-na Doina Dobreanu , profesoară la Liceul din Subcetate a venit cu cartea sa pe are a lansat-o în finalul acestei şezători, cei prezenţi au fost martorii unei prezentări de carte cu el mai authentic mesaj, d-na doina Dobreanu, la a doua sa carte, a iniţiat publicul present la şezătoare în tainele ţesăturilor şi ale portului popular specific din părţile Mureşului superior. Ultima Carte se intitulează „Ţesături româneşti din zona Mureşului Superior (Secolul XX)”.D-l Preşesinte al Fundaţiei Miron Cristea, prof. Ilie Sandru a dezvăluit auditorilor câte ceva din muca neobosită a d-nei Doina Dobreanu, fără de care folcolrul în zona noastră nu ar fi primit recunoaşterea pe care o merită.
Vă invităm să parcurgeţi cartea, un adevărat tezaur, cu o ilustraţie pe măsură.
< blockquote >

Comentarii